top mid bottom


PENSIONSOPSPARING & INVESTERING

Når placering og investering af pensionsopsparingen skal sammensættes, vælger langt de fleste at placere sin opsparing i en livscyklusopsparing. Med en livscyklusopsparing er du sikker på, at din opsparing altid er effektivt allokeret, således at afkastpotentiale og investeringsrisiko er præcist tilpasset din alder. Din rådgiver hjælper dig med at vælge den rigtige livscyklusopsparing, og gennemgår forvaltere, muligheder, og dokumentation med dig. På denne side finder du en overordnet introduktion til PENSIONS udvalg af førende forvaltere af opsparings- og investeringsafdelinger, samt en kort oversigt over udvalgte afdelinger. Hvis du ønsker at søge afdelinger og investeringsprofiler på tværs af alle forvaltere, kan du gøre det her.  Opsparingsresultater    Forvalter overblik    Find investeringsprofil

  SPØRGSMÅL TIL OPSPARING & INVESTERING

Hvad er en livscyklus opsparing ?

En livscyklus investeringsplan tilser, at du som opsparer til enhver tid er investeret i en balanceret portefølje med en vækst/risiko profil, der harmonerer med din alder og din forventet tid på arbejdsmarkedet. Din investering vil således løbende blive tilpasset med en allokering imellem aktier og obligationer, som tilsvarer din alder.

Du kan læse mere om PENSIONS livscyklus plan her.

Hvad er en balanceret investeringsafdeling ?

En balanceret portefølje markeret med et Balanceret ikon er en portefølje, som minimum er investeret 20% i obligationer eller lignende instrumenter, som ikke følger konjukturerne på aktiemarkederne. Porteføljen er dermed balanceret imellem aktier og f.eks. obligationer.

Du og din rådgiver skal altid vurdere om balancen i en konkret investeringsafdeling er i overensstemmelse med dit behov. Balancerede porteføljer kan repræsentere alt fra 20 til 80% aktier, afhængig af den konkrete afdeling.

Kan jeg søge investeringsafdelinger på tværs af kapitalforvaltere og investeringstyper ?

Du kan tilgå PENSIONS investeringsunivers igennem den enkelte forvalter på siden herunder. Du kan også søge investeringsafdelinger på tværs af forvaltere og investeringstyper. Det gør du her.

Hvordan kontakter jeg min rådgiver ?

Når du logger in på din Mit PENSIONS side fremgår det hvem der er din rådgiver. Den HR ansvarlige på din arbejdsplads kan også fortælle om jeres pensionsplaner, og kan også oplyse dig om hvem der er din rådgiver. Du er naturligvis også altid velkommen til at ringe til vores kundeservice.

Hvordan udvælger jeg afdelinger til at anvende i min opsparing ?

Ud for hver investeringsafdeling finder du et ikon med en mappe. Når du aktiverer dette ikon, overfører du den pågældende afdeling til din mappe. Du skal være opmærksom på, at hvis du ønsker at tilføje nye investeringer til din investeringsstrategi, skal du udvælge investeringsafdelingerne og tilføje dem til din mappe INDEN du logger ind.

Du kan tilføje op til 15 afdelinger ad gangen til din investeringsstrategi. Indholdet af din mappe, kan du se øverst på alle siderne med investeringsafdelinger.

Amundi

Med sine 6 store globale investerings hubs og største europæisk forvaltet kapitalbase, er Amundi den førende europæiske manager målt på Assets Under Management.


Artha Kapitalforvaltning

Artha Kapitalforvaltning og associerede selskaber er en familie af Danmarks bedste formueforvaltere og investeringsforretninger.


BlackRock

BlackRock er verdens største formueforvalter med en forvaltet formue større end nogen anden forvalter, og med kunder i mere end 100 lande.


Danske Invest

Danske Invest er det fælles varemærke for investeringsforeninger og mutual funds forvaltet af administrationsselskaber i Danske Bank-koncernen


Maj Invest

Investeringsforeningen Maj Invest har som mål at levere et godt afkast til medlemmerne. Kodeordene for Maj Invest er enkelhed, kvalitet og fokus på rimelige omkostninger.


Miranova Formuepleje

Uafhængig formuepleje med fokus på lave omkostninger – indeksinvestering med ETF’er og stor spredning giver de bedste betingelser for afkast.


Hammers Fonde

Spar op og invester med Hammers Fonde og en af landets førende investeringseksperter, - kendt for sin passion for at varetage investorers interesser.


Nordea Invest

Nordea Invest er en af Nordens største investeringsforeninger og har et stærkt fokus på bæredygtig opsparing og et bredt udvalg af investeringsmuligheder.


Nykredit Invest

Sammen skaber vi værdi uden unødig risiko


Optimal Invest

Topkarakterer fra analysehuset Morgningstar på såvel afkast som bæredygtighed. 20 % i mer-afkast de seneste 10 år. Ingen skjulte gebyrer eller omkostninger.


PFA invest

Investeringsforeningen PFA Invest repræsenterer en bred vifte af investeringsmuligheder inden for både aktier, obligationer og blandede afdelinger.


Sparinvest

Sparinvest blev grundlagt i 1968 som en dansk investeringsforening, men er siden vokset til en international kapitalforvalter med aktiviteter i 15 europæiske lande.


State Street

State Street Global Advisor er en global leder indenfor institutionel kapitalforvaltning, betroet med mere end 2,4 trillioner dollars i aktiver.


Vanguard

Kunderne kan ikke kontrollere markederne, men de kan kontrollere omkostningerne i deres investering. Vanguards størrelse og rækkevidde er afgørende for vores store kundefokus.
  PENSIONS forvaltningsnetværk er i løbende udvikling. Søger du forvaltningspartnere, danske eller internationale investeringsafdelinger, som endnu ikke optræder i denne oversigt, er du velkommen til at kontakte os. Du kan også efterlade en kommentar til os ved hjælp af kommentar funktionen øverst i højre hjørne.