top mid bottom


KOM GODT IGANG

Hos PENSIONS tilstræber vi, at tilbyde dig en nem og overskuelig adgang til din pensionsplanlægning. Vi ønsker, at skabe den mest overskuelige pensionsplatform for vores medlemmer, og sikre uafhængighed samt transparens i alle arbejdsgange og anbefalinger. På siden her, kan du finde information om hvordan du får mest mulig ud af vores platform. Hvis du ønsker at gå direkte til opsparing og investering, kan du gøre det her..

VELKOMMEN TIL PENSIONS

Velkommen til PENSIONS. Når din arbejdsgiver indgår en aftale med PENSIONS om, at administrere virksomhedens pensionstilbud til de ansatte, udformer arbejdsgiveren og PENSIONS en forsikrings- og opsparingsplan, som virksomhedens medarbejdere træder ind i. Det betyder, at du som PENSIONS medlem, allerede fra første dag, og uden yderligere involvering fra din side, deltager i en vel-tilrettelagt pensionsordning med en forsikrings og opsparingsplan, som er skræddersyet til din arbejdsplads.

Du kan fra første dag, logge ind på din Mit PENSIONS hjemmeside, og se hvor meget du har opsparet og hvilke opsparingstyper din opsparing er fordelt i. Du kan også under Mit PENSIONS menupunktet ”Min dækningsoversigt”, få et komplet overblik over de forsikringsdækninger, som du har tilvalgt som en del af din pensionsplan.DIN INDIVIDUELLE PLANLÆGNING

Når du er kommet godt i gang med at bidrage til din pensionsplan hos PENSIONS, vil du blive kontaktet af en pensionsrådgiver fra en rådgiver udvalgt af din arbejdsgiver. Rådgiveren vil sammen med dig, gennemgå din pensionsplan, og samtidig tale med dig om individuelle ønsker til såvel forsikringer som opsparingform. Rådgiveren opsætter efterfølgende din personlige pensionsplan i henhold til de ønsker, som I er kommet frem til.

Du kan læse om de forskellige opsparingstyper her, og om de forsikringer, som normalt indgår i en pensionsplan her.INVESTERING AF DIN OPSPARING

Som udgangspunkt, og hvis du ikke gør yderligere, investeres din opsparing i henhold til den opsparingsplan, som er aftalt med din arbejdsplads. For dem der ønsker selv at engagere sig i planlægningen af investering af sin opsparing, tilbyder PENSIONS en vifte af muligheder, fra et stort udvalg af de allerstærkeste danske og internationale investeringsforeninger.

Hvis du ønsker at se hvordan din opsparing investeres, eller hvis du ønsker at ændre din investerigsstrategi, kan du logge ind på Mit PENSIONS og gå til menupunktet ”Mine investeringsafdelinger”.

Du skal være opmærksom på, at hvis du ønsker at tilføje nye investeringer til din investeringsstrategi, skal du udvælge investeringsafdelingerne og tilføje dem til din mappe INDEN du logger ind. Du kan se investeringsmulighederne fra PENSIONS udvalg af investeringsforeninger her. Du kan også søge afdelinger på tværs af foreninger og investeringstyper her. Hvis du ønsker at ændre din investeringsstrategi, bør det ske i et meget tæt samarbejde med din rådgiver.
  Læs om opsparing    Læs om forsikring    Søg investeringsafdeling

  KOM GODT IGANG FAQ

Herunder kan du søge svar på hyppige spørgsmål til PENSIONSKan jeg blive PENSIONS medlem uden en arbejdsgiver ?

PENSIONS pensionsplaner tilbydes til virksomheder og deres ansatte. På sigt vil vi kunne tilbyde vores opsparings- og investeringsunivers til frie opsparingsdepoter.

Hvordan kontakter jeg min rådgiver ?

Når du logger in på din Mit PENSIONS side fremgår det hvem der er din rådgiver. Den HR ansvarlige på din arbejdsplads kan også fortælle om jeres pensionsplaner, og kan også oplyse dig om hvem der er din rådgiver. Du er naturligvis også altid velkommen til at ringe til vores kundeservice.

Kan min ægtefælle / samlever oprette en opsparing igennem min ordning ?

Nej, ordningen tilbydes til ansatte i din virksomhed. Du har dog mulighed for at sikre din ægtefælle/samler og børn igennem forskellige forsikringsdækninger.

Hvordan er jeg stillet ved fratrædelse ?

Når du fratræder din stilling, bliver din ordning omtegnet til en præmiefri aftale (fripolice efter fratrædelse). Her har du følgende muligheder:

- Ingen fortsat indbetaling. Dine risikodækning ophører og din pensionsopsparing vil fortsat være placeret i de valgte afdelinger. De løbende omkostninger vil blive taget af din opsparing.

- Fortsat indbetaling fra ny arbejdsgiver. Risikodækninger fortsætter på nye vilkår. Opsparingen fortsætter uændret i de valgte afdeliger.

- Tiltræder du hos en ny arbejdsgiver, der har deres pensionsplaner hos PENSIONS, vil dine dækninger fortsætte på de nye vilkår, der er aftalt med den nye arbejdsgiver.

- Du kan til enhver tid overflytte dine opsparinger hos PENSIONS til et andet pensionsselskab.

Hvad sker der hvis jeg tager orlov eller går på barsel uden løn ?

Din ordning vil blive omtegnet til en præmiefri aftale/fripolice ved starten på din orlov. Administrationsomkostninger vil blive trukket fra dit depot. Du vælger selv om du vil opretholde dine risikodækninger ved at trække udgiften hertil fra dit depot.

Kan jeg samle alle mine pensionsordninger hos PENSIONS ?

Ja, og du betaler kun administrations-omkostninger til flytning (§41) ét sted. At samle sine pensioner hos én pensionskasse, giver færre omkostninger, og et bedre overblik.

Hvor meget får jeg udbetalt ved anmeldelse af kritisk sygdom ?

Hvis du logger ind på din Mit PENSIONS side og går til menupunkt "Mine dækninger", vil du få et overblik over sum-størrelserne i dine nuværende dækninger.

Hvorfor bliver jeg logget ud af Mit PENSIONS når jeg vil søge investeringsafdelinger

For at beskytte dine data, logges du automatisk ud af Mit PENSIONS, så snart du tilgår de generelle og ikke personlige sider på vores platform. Vi har valgt at prioritere dine datas sikkerhed ved at etablere dette princip, også selvom det nogle gange kan opleves som en mindre uhensigtsmæssighed.

Kan jeg få et samlet overblik over min pensionsordnings bestemmelser ?

Vi har samlet de komplette bestemmelser for din pensionsordning i dokumentet "PENSIONS Generelle bestemmelser", som du kan åbne ved at anvende donwload linket herunder.

   PENSIONS Generelle bestemmelser  Vi håber, at denne "Kom godt igang" guide giver dig et godt overblik over dit engagement hos PENSIONS. Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte vores kundeservice hvis du har yderligere spørgsmål. Den HR ansvarlige på din arbejdsplads kan ligeledes fortælle om jeres pensionsplaner, og kan også oplyse dig om hvem der er din rådgiver.